Ontvang een gratis set OK-kaarten
Nieuwe uitdaging

Als je loslaat heb je twee handen vrij om de toekomst te grijpen

Jaren geleden scheurde mijn zoon deze tekst uit de Loesjekalender die bij ons op het toilet hing. Hij gaf het aan mij vlak voor ik afscheid nam bij Junis Kinderopvang, om als zelfstandig ondernemer een eigen bedrijf te gaan starten. Afscheid nemen vond ik lastig, hoewel ik ook vertrouwen had in de toekomst. Buro OntdekkingsWijs kreeg een vliegende start. Daar kwam in 2016 Onderwijs & Ko bij; een bureau wat ik startte met Marieke om de ontwikkeling van kindcentra te begeleiden. De behoefte aan deze specifieke begeleiding bleek groot te zijn. 

Pas op de plaats
In september werd ik 50, in februari was ik alweer 10 jaar ondernemer en eind vorig jaar besloot mijn collega Marieke haar HR-hart weer harder te laten kloppen en Onderwijs & Ko aan mij toe te vertrouwen. Dat vroeg om een pas op de plaats. Ik besloot dat 2019 voor mij het jaar zou worden om na te denken over hoe ik verder wil. 

Waar word ik blij van? 
Ik heb met verschillende mensen gesproken en mijn werk vanuit verschillende perspectieven bekeken. Bovenal heb ik geluisterd naar mijn onderbuik en me steeds de vragen gesteld: Waar word ik nu echt blij van? Wat kost me energie en waar krijg ik juist energie van? Dat heeft me veel inzichten gegeven. Het is voor mij belangrijk om waarde toe te voegen, invloed uit te oefenen en samen te werken met bevlogen mensen, om het voor kinderen, ouders en medewerkers beter te maken. 

Nieuwe stap 
Als extern adviseur doe ik dit ook, samen met mensen in organisaties. Ik draag bij aan de professionalisering van organisaties, de vormgeving van kindcentra, de doorgaande ontwikkellijn voor kinderen van 0-12 en aan gelijke kansen voor kinderen. Tegelijkertijd kan ik er niet volledig voor gaan. Ik blijf die externe aan de zijlijn die komt en ook weer gaat. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet meer vanuit de zijlijn wil werken. Ik wil weer ‘echt’ meedoen! Ik wil al mijn opgedane kennis en ervaring inzetten. Dat heeft me doen besluiten om het ondernemerschap vanaf 1 augustus vaarwel te zeggen en een nieuwe uitdaging aan te gaan in een organisatie. 

Nieuwe uitdaging 
Deze nieuwe uitdaging heb ik gevonden. Per 1 september 2019 start ik als directeur bestuurder van Stichting Kinderopvang Vianen. Ik kijk er enorm naar uit om samen met mensen in en om deze mooie organisatie een gezamenlijke ambitie waar te maken.  De ambitie om ieder kind zich zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. Daar ga ik de mouwen voor opstropen. 

Loslaten 
Op dit moment bouw ik samen met mijn klanten de werkzaamheden van Buro Ontdekkingswijs en Onderwijs & Ko af. Vele jaren mocht ik mooie opdrachten doen, heb ik inspirerende mensen ontmoet en ontzettend veel geleerd. Daar ben ik dankbaar voor.

Net als 10 jaar geleden spring ik in het diepe, met net zoveel vertrouwen als toen. Want… ‘als je loslaat heb je twee handen vrij om de toekomst te grijpen’.

Vriendelijke groet,

Sandra de Leeuw

Reageer

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Alle velden met * zijn verplicht